DOMOV | SLO | ENG

Tour de ski 2012

Tour de ski 2012: Vesna je zadovoljna saj je v celoti izpolnila svoja pričakovanja

Po končani turneji sledi počitek in priprave za naslednje tekme. Bliža se šprint v po ulicah Milana (14.jan.).

Končna ocena:

Letošnje novoletno tekmovanje Tour de Ski je bilo že šesto po vrsti in Vesna je tekmovala prav na vseh. Prva tri leta je tekmovanje zaključila z vzponom na Alpe Cermis. Zadnja tri leta pa je po  tekmi v Dobiacu zaključila s tekmovanjem in takoj pričela s pripravami za naslednje tekme v Svetovnem pokalu.

 

Letošnje tekme na Tour de Ski- ju so pokazale, da je Vesna napredovala tudi v sprintu v klasični tehniki, saj se je na tem tekmovanju prvič uvrstila v polfinale.  V sprintu proste tehnike, v Dobbiacu, je  dokazala, da se forma dviguje in je tu kljub utrujenosti  od preteklih tekmovanj, dosegla najvišjo uvrstitev letošnje sezone. Zadnje atome moči je v tekmo vložila tudi s pomočjo svojih glasnih navijačev, ki so jo v velikem številu spodbujali na tekmi.

Vesna je z rezultati tekem na Tour de Ski-ju zadovoljna in je v celoti izpolnila svoja pričakovanja.

 

6. etapa: Šprint: ODLIČNO 5. mesto


Kvalifikacije: Vesna je štartala kot 57., a je z zaostankom 2,16 s dosegla odlično 6. mesto in dokazala, da se v šprintu zares lahko kosa z najboljšimi.

Četrtfinale: z odličnim tekom je Vesna v 3. četrtfinalni skupini zasedla 1. mesto in se s tem uvrstila v polfinale. Njen nastop je bil zelo dovršen, pomagale pa so ji tudi odlično pripravljene smuči. Dajmo Vesna tudi v polfinalu!

Polfinale: ponovno odličen nastop Vesne in s tem 1. mesto tudi v četrtfinalni skupini! Bravo Vesna in srečno v finalu!

Finale: med zelo težko konkurenco se je Vesna dobro borila in zasedla končno odlično 5. MESTO! Dokazala je, da sodi v sam vrh tekaške šprinterske elite! Podpora zvestih navijačev je bila zagotovo v veliko pomoč! Bravo Vesna!

 

Super rakete: 

"Za uspeh sem še posebno hvaležna tudi fantom v servisu za pripravo smuči. Imela sem res super rakete. Moj uspeh je tudi rezultat njihovega dela in truda."


Ob progi v ciljni ravnini je bil ves čas tekme razpet moder navijaški transparent, ob njem pa je skupina navijačev v rumenih kapah ves čas glasno vzpodbujala Vesno; vihrale so tudi slovenske zastave in pele glasne raglje. Okrepljena navijaška zasedba navijačev iz Besnice in okolice je na prizorišče odpotovala že v zgodnjih jutranjih urah z avtobusom in kombijem. Bili so dobre volje in polni navijaškega duha, kar je bilo videti tudi preko TV zaslona. Dobra volja je najbolja! Vesna, Besnica je s tabo!!!

 

Povezave: http://www.dnevnik.si/sport/smucarski_tek/1042499995

 

5. etapa: 3 km klasično

Na težki tekmi Vesna ni bila v ospredju, poskušala je prihraniti nekaj moči za šprint. Osvojila je končno 51. mesto.

 

4. etapa:

Po pričakovanjih Vesna na današnji etapi ni bila v ospredju. Želela je prihraniti moči za naslednje dni. Jutri imajo tekmovalci prost dan, selijo se v Dobbiaco.

 "Tekma je bila težka, poleg tega sem imela nekoliko slabši dan. Na start sem šla z mislijo, da skušam privarčevati kakšen odstotek moči za naprej in jih nisem porabila vse do konca. V Dobbiacu me čakajo še pomembnejše tekme. Ko sem videla, da počutje ni pravo, se nisem preveč gnala. Vesela sem, da se je to zgodilo zdaj. Upam, da za naprej ne bo teh slabih dni, veselim pa se že jutrišnjega dneva počitka, da bom po njem lahko čim bolje nadaljevala nastop v Dobbiacu."

 

3. etapa:

Enajsto mesto je Vesnin najboljši rezultat v klasičnem šprintu. Zelo je zadovoljna in v šali je povedala: "Saj počasi bom v klasiki boljša kot v prostem slogu." 

Odlično je tekla že v kvalifikacijah, ko je zasedla 7. mesto, v četrtfinalu je bila zelo hitra in se po času uvrstila v polfinale. Tam je imela nekaj težav z oprijemom smuči, nekoliko ji je tudi zmanjkalo moči. Vseeno pa je zadovoljna, saj se forma dviguje - tudi v klasiki.

Zanimivost:

Pred današnjo etapo so se tekmovalci in tekmovalke preselili v Oberstdorf. Po včerajšnji tekmi jih ni čakal počitek v hotelu, ampak so 5 ur preživeli v kombijih, razdalja med Oberhofom in Oberstdorfom je 450km.

 

2. etapa: 10 km klasika

"Prvi del bo najpomembnejši, da ostanem zraven, potem pa se bom skušala v svojem ritmu voziti v zavetrju skupine. Rezultatsko nimam velikih pričakovanj. Želim si čim bolje odteči tekmo in se pripraviti za Oberstdorf."

 

1.etapa: prolog 2,5 km prosto

Na prvi tekmi je Vesna dosegla solidno 22. mesto. Gre za spodbuden začetek turneje. Vesna je zelo zadovoljna z dobrim rezultatom, dober začetek pa ji daje motivacijo za naslednje tekme.

"V prvem delu sem morda malo zaspala, zaključek pa je bil izvrsten. Že do vrha klanca sem nekaj nadoknadila in potem še do cilja, kar je bilo zelo pomembno. Glavno je, da imam točke, vendar pa so še rezerve. To je spodbuda za naprej, da se mi je odprlo tudi na malo večji razdalji. Proga je bila zelo dobra, smučke tudi, tako da grem malo bolj sproščeno naprej."

 

 

Program tekem:

Oberhof (NEM)

 

  • čet. 29.12. ob 14:15    PROLOG 2,5km prosto
  • pet. 30.12. ob 14:15    ZASLEDOVALNO 10km klasično

 

Oberstdorf (NEM)

 

  • sob. 31.12. ob 12:30 (kvalifikacije), ob 14:30 (izločilni boji)  ŠPRINT klasično
  • ned. 1.1. ob 15:45    SKIATLON 5+5km

 

Dobbiaco (ITA)  

 

  • tor 3.1. ob 15:45  3km klasično
  • sre. 4.1. ob 10:3o (kvalifikacije), ob 12:00 (izločilni boji)  ŠPRINT prosto  **
  • čet. 5.1. ob 15:30 15km prosto

 

Val di Fiemme (ITA)

 

  • sob 7.1. 0b 15:45 10km klasično
  • ned 8.1. ob 12:30 9km prosto zaključni vzpon

 

 

 


 

Več podatkov o Tour-de-skiju lahko najdete na povezavi: 

http://www.tour-de-ski.com/

 


Arhiv: 2011 | 2010

Nazaj