DOMOV | SLO | ENG

Quebec

Ekipni šprint v Qebecu - Vesna in Katja sta s 6. mestom osvojili normo za Olimpijske igre. Na posamičnem šprintu je Vesna žal izpadla v četrtfinalu

Ekipni šprint:

 

V polfinalu sva bili takoj za Američankama, v finalu sva startali iz tretjega mesta, potem je v zadnji predaji Švedinja padla tik pred Katjo, tako da je slednja izgubila hitrost in priključek z najboljšimi. Šla sem na vse ali nič, uspelo mi je ujeti in prehiteti Rusinjo pred sabo in priti v cilj na šestem mestu. Izpolnili sva normo za olimpijske igre, kar je bil tudi cilj. Proga je bila mehka, udiralo se je do vrha čevljev. Z današnjo tekmo smo dobro testirali progo za jutrišnji posamični sprint, ki je nekaj posebnega, saj je na progi manjši skok. Zaradi tega so se že pritožili Skandinavci, sama pa bi si želela, da skok ostane oziroma ga lahko tudi še povečajo."

 

Posamični šprint:

 

Po solidnem nastopu v kvalifikacijah (11. mesto) je Vesna izpadla v četrtfinalu. Po nekoliko slabšem štartu je vseskozi tekla na četrtem mestu, v finišu pa ni mogla priti v ospredje. Končno 26. mesto je seveda manj kot je Vesna pričakovala.

 

15. 12. bo v kanadi še ena priložnost - v Canmoru bodo tekmovalci ponovno šprintali v prostem slogu.


Arhiv: 2011 | 2010

Nazaj