DOMOV | SLO | ENG

Tour de ski

Toblach sprint (F): S pomočjo odličnih navijačev je Vesna osvojila deveto mesto

Tour de ski 2011

 

Spored:     31.12. Oberhof (NEM): Prolog 2,5km (F)

1.1. Oberhof (NEM): 10km (C)

2.1. Oberstdorf (NEM): Sprint (C)

3.1. Oberstdorf (NEM): Zasledovalno 5+5km

5.1. Dobbiaco (ITA): Sprinf (F)

6.1. Dobiaco - Cortina (ITA): 15km (F) 

8.1. Val di Fieme (ITA): 10km (C)

9.1. Val di Fieme (ITA): 9km (F)

 

5. etapa: 

Na tekmi, kjer je Vesno glasno spodbujala množica njenih navijačev iz Besnice, je osvojila deveto mesto. Dobra uvrstitev je Vesni povrnila potrebno motivacijo po preboleli bolezni, iz dneva v dan se počuti bolje. Na današnji tekmi je čutila, da še ni bila povsem "prava", vendar se občutek izboljšuje. K dobri uvrstitvi so pripomogli njeni zvesti navijači iz Besnice, ki so se s polnim avtobusom odpravili v Dobbiaco Vesni v podporo.

"Res sem se počutila, kot bi bila tekma doma. Niti Italijanke niso imele toliko glasnih navijačev. Res izvrstno vzdušje. Vse, kar sva naredili s Petro, je res pika na i. Zdelo se mi je, da tukaj zame navija vsaj pol Besnice, pripravo mi je olajšal tudi serviser Gaber Lah. V polfinalu nisem upala do konca tvegati z izsiljevanjem prednosti, da ne bi vsega izgubila s padcem, kot se je to zgodilo v velikem finalu. Dvakrat sem res, kot ste videli, dala prednost, naredila se je luknja v zavetrju zadnjega spusta, in upala, da bom v ciljni ravnini zmogla več, a je bil to moj maksimum. Celoten sprint je bil zahteven, dolg skoraj tri minute in pol in zato zame, ker sem ravno prebolela bronhitis, še težji. Vendar občutek je dober, postajam vse močnejša, potrebujem pa še nekaj treninga, zato tudi zapuščam Tour-de-ski in odhajam trenirat domov. Še enkrat HVALA VSEM NAVIJAČEM IZ BESNICE, ki ste me prišli spodbujat, tudi po vaši zaslugi sem dosegla rezultat, ki mi daje upanje in motivacijo za naprej

Fotografije Vesne in navijačev so objavljene v rubriki FOTOGALERIJA .


 

 

Poročilo o tekmi in izjavo Vesne si lahko ogledate na povezavi:

http://tvslo.si/#ava2.92930450;;

 

 

Kot že rečeno, Vesna bo v prihodnjih dneh trenirala v Sloveniji in se poskušala dobro pripraviti za naslednje, zanjo pomembne, tekme. 15. januarja bo na sporedu sprint v Liberecu (CZE), 5. februarja pa sprint v Rybinsku (RUS), kjer je lansko sezono osvojila svojo prvo zmago v Svetovnem pokalu. Vrhunec letošnje sezone pa bo Svetovno prvenstvo v Oslu (NOR), 24. februarja bo tam na sporedu sprint v prosti tehniki, kar je za Vesno glavna in najpomembnejša tekma te sezone.  SREČNO VESNA!!

 

 

 

 


3 in 4. etapa:

Postalo je jasno, da je bolezen v preteklih dneh pustila prevelike posledice in Vesna zato še ni v pravem tekmovalnem ritmu. V tretji etapi je Vesna želela doseči nekaj točk, vendar ji ni uspelo. Po tekmi je skupaj s trenerjem sprejela načrt za naslednje dni.  Četrto etapo je vzela kot dober trening, osredotočila pa se bo na peto etapo - sprint v prosti tehniki in poskušala doseči soliden rezultat in si povrniti dober tekmovalni občutek in samozavest. K temu bo pripomogla skupina navijačev iz Besnice, ki jo bodo v Tobblachu spremljali in glasno spodbujali. Po tekmi pa bo Vesna zapustila Tour in odšla domov na trening. 

 

2. etapa: 10km (C)

Današnja etapa ni pisana na kožo Vesni, zato je tekla taktično in hranila moči za šprinta, ki prihajata jutri (klasika) in v sredo (prosto). Vesna je osvojila 52. mesto. Spet je prepričljivo zmagala Kovalcykova.

 

1. etapa: Prolog

Vesna je si je v prvem delu proge s taktično prepočasnim tekom pritekla prevelik zaostanek za vodilno Kovalcykovo. V drugem delu je pospešila, zaostanek se ni več povečeval, uvrstila se je na končno 37. mesto.

 


 

http://www.tour-de-ski.com/

 

 


 



















Arhiv: 2011 | 2010

Nazaj