DOMOV | SLO | ENG

Zaključek sezone 2009/2010

Že tradicionalno v zadnjih letih se sezona Svetovnega pokala zaključi z »mini skandinavsko turnejo« po vzoru novoletne turneje Tour de ski.

Finale svetovnega pokala 2010Štiri posamezne preizkušnje kot etape prinašajo točke in odbitne sekunde za uvrstitev v skupnem seštevku turneje. Na posameznih etapah tekači prejmejo le polovico sicer osvojenih točk v Svetovnem pokalu, drugo polovico pa prispeva skupna uvrstitev na turneji.

17.3. so se tekmovalci in tekmovalke pomerili v sprintu v klasični tehniki v centru Stockholma ob kraljevi palači. Vesna je osvojila odlično 17. mesto, v četrtfinalu je imela nekaj težav z oprijemom smuči in za las zgrešila svojo prvo uvrstitev v polfinale v sprintu v klasični tehniki. Z 8. mestom je svoj najboljši rezultat dosegla Katja Višnar.

19.3. je bil na sporedu prolog – 2,5km dolga preizkušnja v klasični tehniki. Vesna je zasedla 35. mesto.

20.3. na zasledovalni tekmi (5km klasična tehnika + 5km prosta tehnika) Vesna na žalost ni dosegla želene uvrstitve med 30 najboljših. Zasedla je 41. mesto.

21.3. je za zaključek sledila še tekma s »handicap« startom, ki je dala končni vrstni red turneje. Vesna je skupno na turneji osvojila 37. mesto.

S Skandinavsko turnejo se je tudi za Vesno končala do sedaj najuspešnejša sezona v Svetovnem pokalu. S 319. točkami je v skupni uvrstitvi sprinta zasedla odlično sedmo mesto in dokazala, da sodi v svetovni vrh v sprintu. V skupnem seštevku Svetovnega pokala pa je dosegla 21. mesto.

Veseli nas predvsem dejstvo, da Vesna vsako sezono napreduje in vsako sezono dosega boljše rezultate. Letošnja sezona je bila s prvimi stopničkami v Dusseldorfu in prvo zmago v Rybinsku nepozabna, uspehi pa dajejo motivacijo za naprej, zato ob koncu sezone Vesni vsi skupaj zaželimo srečno v prihodnjih sezonah.

Arhiv: 2011 | 2010

Nazaj