DOMOV | SLO | ENG

Veselica za zlato Vesno

»Teh občutkov se ne da opisati. To moraš doživeti. Res noro,« so bile besede Vesne Fabjan ob pogledu na množico, ki se je na dvorišču pri Fabjanovih v Besnici zbrala na sprejemu po njeni prvi zmagi v svetovnem pokalu.

Veselica za zlato VesnoSmučarska tekačica Vesna Fabjan je 22.1. v Rybinsku v Rusiji v sprintu v prosti tehniki dosegla svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Z Blejko Katjo Višnar sta nato čez dva dni v ekipnem sprintu osvojili še drugo mesto. Konec tedna v Rusiji je bil tako popoln. Popoln pa je bil tudi sprejem za drugo slovensko tekačico v zgodovini, ki ji je uspelo stopiti na prvo stopničko na tekmah najvišjega ranga. Vesna Fabjan se je z ekipo v domovino vrnila v ponedeljek, 23.1. zvečer, pred domačo hišo v Besnici pa jo je pričakala množica navijačev, med katerimi so bili domači, prijatelji, krajani, člani TSK Merkur Kranj, manjkala nista niti evropski poslanec, prav tako Besničan Jelko Kacin, in kranjski župan Damijan Perne, ki je sicer Vesno v mestni hiši posebej sprejel dan kasneje.

Veselica za zlato VesnoV Besnici je bila prava mala veselica. Za vzdušje je skrbel Besniški kvintet, domači so stregli z domačimi dobrotami, Vesno, pa tudi Katjo, ki je prav tako prišla v Besnico, je pričakal manjši ognjemet, po poti, obdani z baklami, pa sta prišli do posebnega odra pod hišo. "Naj ga kar pustijo. Olimpijske igre so blizu," so bile besede, ki jih je bilo slišati v množici. Vesna Fabjan je bila z mislimi seveda pri svoji prvi zmagi v svetovnem pokalu: "Že zjutraj na dan tekme sem čutila, da bom zmagala. Za zmago nisem dobila medalje ali kakšne skulpture. Dali so mi kučmo. So že vedeli zakaj. Tam je tako mraz in če bom šla še večkrat v Rusijo, jo bom očitno potrebovala." V imenu krajanov Besnice je Vesni za zmago in drugo mesto čestital Zmago Zadnik, predsednik KS Besnica, sorodniki pa so bili celo pesniško razpoloženi: "Naša Vesna hitra je kot blisk, ko na progi teče, nam v žilah dviga se pritisk. Vsi Fabjanovi želimo ti iz srca, da še naprej bi uspehe nizala." Vesna je skupaj s Katjo zarezala v torto, ki jo je prinesel brat Aleš, nato pa se vidno ganjena zahvalila vsem, ki so prišli v Besnico: »Vesela sem, da so moji rezultati na tako visokem nivoju, da se lahko takole veselimo skupaj. Hvala vsem, ki me podpirate in navijate zame.«

Arhiv: 2011 | 2010

Nazaj