DOMOV | SLO | ENG

Ko predsednik da kapo dol

Vesna je postala državna prvakinja v teku na 20km.

Vesna

V prelepem sončnem vremenu je na Pokljuki potekalo državno prvenstvo v teku na 20km za ženske in 30km za moške. Med ženskami sta bili favoritinji za zmago Vesna Fabjan in Barbara Jezeršek. Daljše razdalje so bolj pisane na kožo Barbari, ki je v dobri formi, vendar se je tudi Vesna že spočila po fizično in tudi psihično napornem zaključku tekem v Svetovnem pokalu.

Obe dekleti sta tekli taktično odlično, s kolegialnim pristopom sta se izmenjevali v vodstvu in se kmalu otresli zasledovalk. Odločitev o zmagi pa je padla šele v zadnjem kilometru. Barbara je močno pospešila v vzpon, Vesna jo je sledila, v zadnjih metrih pa jo za nekaj metrov prehitela.

podelitev Priznanja za najboljše je podelil g. Emil Božnar, predsednik Tekaškega smučarskega kluba Merkur Kranj, ki je bil organizator tekmovanja. Obema najuspešnejšima članicama kluba Vesni in Barbari je čestital za današnjo tekmo in za celotno uspešno sezono. »Kapo dol« pa so bile besede ob čestitke Vesni, ob tem pa je snel klobuk z glave, ki si ga je nadel posebej za to priložnost.

Ob zaključku sezone je sledila še razglasitev najboljših v Pokalu Geoplin, priznanja za najnižje kategorije sta podelili najuspešnejši slovenski smučarski tekačici Vesna Fabjan in Petra Majdič. Za uspešno sezono pa sta vsem tekmovalkam in tekmovalcem čestitala tudi predsednik Odbora za teke g. Praznik in direktor Nordijskih reprezentanc g. Ulaga.

Za prijeten zaključek sezone so s pogostitvijo in družabnimi igrami poskrbeli člani TSK Merkur. Za tekmovalke in tekmovalce sledi zaslužen aktivni počitek, Vesna pa je z mislimi že usmerjena v naslednje sezone. Začenja se novo olimpijsko štiri letno obdobje z olimpijskimi igrami, ki jih bo leta 2014 gostil ruski Sochi. V tem obdobju bodo glavno breme v slovenski reprezentanci postopno prevzele Vesna Fabjan, Barbara Jezeršek in Katja Višnar, zato upamo da bo Smučarska zveza Slovenije prisluhnila njihovim prošnjam in zagotovila ustrezne pogoje za dobro pripravo in nadaljnji razvoj.

Arhiv: 2011 | 2010

Nazaj